Skip to main content

Reiniging Zonnepanelen

Schoonhouden verlengt de levensduur

Rendement door jaarlijkse reiniging

De aanschaf van zonnepanelen is een flinke investering. Om een maximaal rendement te behalen is een onderhoud nodig.

De best aangewezen periode om uw zonnepanelen de jaarlijkse reinigingsbeurt te geven is tussen maart en april. De zon staat dan immers voor de deur en deze maanden zorgen voor 75% van de jaarlijkse opbrengst.

Waarom zonnepanelen reinigen?

Een jaarlijkse onderhoudsbeurt aan de zonnepanelen is belangrijk. De reden is dat, stofdeeltjes, zand, regen en bladeren al snel zorgen dat uw zonnepanelen bedekt raken onder een laagje vuil. Hierdoor vermindert het rendement, wat uw investering geen goed doet.

Zonnepanelen reinigen is dus een noodzakelijke klus. Bovendien verhoogt het de levensduur van de panelen als uw deze minimaal eens per jaar een wasbeurt geeft. Cleanartz beschikt over de juiste apparatuur om op een professionele wijze uw zonnepanelen te reinigen.

Schoon resultaat met de juiste middelen

Zonnepanelen reinigen met osmosewater

Het reinigen van zonnepanelen is een flinke, maar soms ook een lastige klus. Vaak zijn de panelen bevestigt op plaatsen die moeilijk bereikbaar zijn. Cleanartz beschikt over de juiste materialen om dit veilig uit te voeren.

Ik gebruik voor het reinigen van de zonnepanelen osmosewater. Dit is water in zijn zuiverste vorm waaruit alle onzuiverheden (zouten, kalk, zink, nikkel en nitraten) zijn gefilterd. Wanneer dit water in aanraking komt met vuil, dan wordt dit geabsorbeerd met als gevolg, een glashelder resultaat.

Wilt u uw zonnepanelen laten reinigen, neem gerust contact op.

Contact ons