Skip to main content

Trespa laten reinigen en waxen

Voorkom een grijze waas of grijze vlekken op het Trespa…

Trespa is een High Pressure Laminate plaat die speciaal geproduceerd wordt voor buitentoepassingen. Het is een massieve, compacte plaat die is opgebouwd uit houtvezels of papier. Het wordt veelal gebruik vanwege deze voordelen en wordt het materiaal vrij algemeen.

Maar hoe Trespa te onderhouden?

Wat ik geregeld aantref is dat Trespa geschilderd wordt na verwering of vervuiling. Het schilderen van Trespa is wel mogelijk, maar hoogstwaarschijnlijk niet de bedoeling geweest. Het is juist bedoelt om schilderwerk te vermijden.

Wanneer Trespa gevelbekleding niet tijdig wordt gereinigd, is het een lastig klus om het nog volledig schoon te krijgen. Dit uit zich vaak in een grijze waas of grijze vlekken op het Trespa.

Trespa reinigen kunt u gerust ons mij over laten. Cleanartz beschikt over een reinigingsmiddel waarmee verweerd Trespa grotendeels weer in zijn oorspronkelijke kleur wordt teruggebracht. Na de dieptereiniging conserveer ik het Trespa met een beschermende Wax laag. Door het te conserveren zal voorkomende verontreiniging zich minder aan de ondergrond kunnen hechten en voor circa 6 maanden een reversibele barrière vormen tegen de aanhechting van vuil, stof en water.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden of, wilt u een proefstuk laten zetten?

Proefstuk laten zetten