Skip to main content
Inclusief waxbehandeling

Kunststof kozijnen onderhouden

Het is bekend dat kunststof en aluminium kozijnen onderhoudsarm zijn. Dit betekent echter niet dat u het kozijn niet schoon dient te houden. Ik zie door vervuiling van klimatologische invloeden geregeld vervuilde en verweerde kozijnen.

Het afnemen van de kozijnen door de glazenwasser is niet afdoende en na jarenlang aantasting van het weer is het belangrijk uw kunststof kozijnen te onderhouden. Het is daarom aan te bevelen uw kozijnen een jaarlijkse reinigings- en waxbehandeling te geven.

Onderhoud zorgt voor langere levensduur

We hebben twee soorten kunststofkozijnen die we vaak tegenkomen. Het gladde kunststof waar op den duur zwarte strepen voornamelijk in de hoeken en lasnaden zichtbaar worden. De andere type kozijnen zijn met het houtnerfstructuur (Renolite-folie). Daar zien we dat de nerven dichtslibben met vuil en stof. Wanneer u dit niet tijdig laat schoonmaken bestaat de kans dat de toplaag beschadigd.

Natuurlijk kunt u ook zelf uw kunststof kozijnen reinigen. Alleen zijn ramen die hoger gelegen zijn vaak lastig om er goed bij te komen.

Voor lange tijd beschermt tegen weersinvloeden

Diepte reiniging van het kozijn

Om kozijnen te reinigen is het belangrijk te letten op de middelen die gebruik worden om het kozijn schoon te maken. Voor reinigen van het kunststof of aluminium gebruik ik een milde alkalische reinigingsmiddel. Daarnaast polijst ik het kozijn met een product waarmee geen krassen worden veroorzaakt.

Na het reinigen neem ik het kozijn af om alle residuen te verwijderen alvorens ik het kozijn in de wax zet. Na de waxbehandeling is uw kozijn voor lange tijd beschermt tegen indringing van zuurstof, regen, en UV straling.

Naast het reinigen van kunststof kozijnen kunt u ook bij Cleanartz terecht voor uw houten kozijnen. Ook het schilderwerk zal in de loop van de tijd vervuild raken. Vaak zien zwarte lekstrepen bij de onderdorpels en door uw houten kozijnen tijdig schoon te maken gaat het schilderwerk langer mee.

Alle onderhoudsdiensten kunnen eenmalig of periodiek uitgevoerd worden.

Meer informatie