Kunststof kozijnen reiniging

Uw kunststof kozijnen professioneel laten reinigen en onderhouden?
Cleanartz zorgt dat uw kozijnen voor langere tijd beschermt zijn.

Kunststof kozijnen schoonmaken

Alleen afnemen is niet voldoende

Het is bekend dat kunststof en aluminium kozijnen onderhoudsarm zijn. Dit betekent echter niet dat u de kozijnen niet schoon dient te houden. We zien door vervuiling van klimatologische invloeden geregeld vervuilde kozijnen.

Het afnemen van de kozijnen door de glazenwasser is niet afdoende en na jarenlang aantasting van het weer is het belangrijk uw kunststof kozijnen te onderhouden. Het is daarom aan te bevelen uw kozijnen een jaarlijkse reinigingsbeurt te geven.

Het reinigen van kozijnen

We hebben twee soorten kozijnen die we vaak tegenkomen. Het gladde kunststof en aluminium kozijnen waar op den duur zwarte strepen voornamelijk in de hoeken en lasnaden zichtbaar worden. De andere type kozijnen zijn met het houtnerfstructuur (Renolite-folie). Daar zien we dat de nerven dichtslibben met roet en stof. Wanneer u dit niet tijdig laat schoonmaken bestaat de kans dat de toplaag beschadigd is.

Natuurlijk kunt u ook zelf uw kunststof kozijnen reinigen. Alleen zijn ramen die hoger gelegen zijn vaak lastig om er goed bij te komen.

kunststof kozijnen reiniging

Werkzaamheden:

  • Met voldoende water verwijderen ik eerst het ergste vuil
  • Voor reinigen van het kunststof of aluminium gebruik ik een zuurvrij reinigingsmiddel
  • Tijdens de schoonmaak wordt met ruim water nagespoeld
  • Het kozijnen worden behandelt met een transparante filmvormende coating wat tevens UV werend is
  • Het geeft bescherming tegen indringing van zuurstof, regen, en agressieve atmosfeer
  • Het kozijn wordt opgepoetst met een microvezeldoek en is voor langere tijd beschermt

Naast het reinigen van kunststof kozijnen kunt u ook bij Cleanartz terecht voor uw houten kozijnen. Ook het schilderwerk zal in de loop van de tijd vervuild raken. Vaak zien zwarte lekstrepen bij de onderdorpels en door uw houten kozijnen tijdig schoon te maken gaat het schilderwerk langer mee.

Aanvullende onderhoudsdiensten die Cleanartz kan verzorgen zijn: Dakgootreiniging, Zonnepanelen Reiniging, Dakkapelreiniging, Telebwassing, Glasbewassing.