Skip to main content

Voorkom problemen door uw dakpannen te reinigen

Dakpanreiniging

Dakpanreiniging geeft uw woning weer een frisse uitstraling. Door vervuiling van o.a. mos- en algengroei tast dit op de lange termijn uw dakpannen aan. Dit levert problemen op. Het mos wortelt zich in de poriën van de dakpannen, waardoor de dakpannen poreus worden en makkelijk breken of afbrokkelen

U voorkomt dit door de dakpannen te reinigen. Voor het reinigen van de dakpannen gebruiken ik heet water onder hoge druk. Hiermee verwijder ik het mos en algen. Nadat het dak is gereinigd, behandel ik de dakpannen met een anti-mos en -algenmiddel. Dit dringt tot diep in de poriën van de dakpannen door.

Impregneren van dakpannen

Om ervoor te zorgen dat uw dak langer mooi schoon blijft, adviseer ik om de dakpannen te impregneren. (ook wel hydrofoberen) Uw dak wordt hierdoor water- en vuilwerend. Het houdt uw dakpannen ademend: het water parelt ervan af, terwijl het vocht van binnen weg kan.

Spuitlans is voorzien van een roterende spuitkop.

Warmwater hogedrukreiniger

Mos, vuil en algen verwijderen ik onder gepaste druk met een warmwater hogedrukreiniger. De spuitlans is voorzien van een roterende spuitkop waardoor de druk wordt gespreid om te voorkomen dat er schade aan uw dakbedekking onstaat. De druk van de hogedrukreiniger is afgestemd op het type dak en de staat van onderhoud. Hij bedraagt doorgaans 80 bar en nooit meer dan 120 bar. Ik werkt doorgaans met klimmateriaal om de dakbedekking grondig en goed te reinigen.

Ik bied mijn diensten aan in de volgende gemeentes: Zundert, Wernhout, Achtmaal, Baarle Nassau, Breda, Bavel, Lage Zwaluw, Etten Leur, Rijsbergen, Teteringen, Terheijden, Ulvenhout en omstreken, die met u meedenkt en adviseert? Neem gerust contact op.

Alle onderhoudsdiensten kunnen eenmalig of periodiek uitgevoerd worden.

Dakpannen impregneren met Algen- en mosdoder

Houd uw dak schoon door jaarlijks te impregneren!

Het gebruik van een algendoder is het perfecte product voor bescherming tegen algen en mossen. Algen en mossen hebben water nodig om te leven. Het verwijderen zorgt dat de oppervlakten sneller droogt en hierdoor de levensduur van de dakpannen verlengd wordt.

Na het reinigen van de dakpannen met een hogedrukreiniger zullen de zichtbare mossen en algen verwijderd zijn. Derhalve zullen er altijd sporen achterblijven. De oplossing hiervoor is de een algendoder. Het concentraat is een zeer efficiënt product op basis van quatinaire ammoniumverbindingen voor het verwijderen en doden van alg, mos en schimmels op diverse ondergronden.

Het werkt dus zeer effectief tegen de ontwikkeling van algen, schimmels en groene aanslag op steen, hout, glas, kunststof, beton en keramische oppervlakken. Hierbij kunt u denken aan terrassen, gevels, houten vlonders, daken en andere verhardingen.

Sterk staaltje

Werken met degelijk en goede materialen

Om mijn werk goed uit te voeren heb ik gekozen voor Dibo warmwater reinigingsmachine. Ze hebben een milieuvriendelijke branderketel met een hoog rendement en een zeer lage uitstoot.

Werken op hoogtes gaat niet zonder veiligheid. Om veilig te kunnen werken, beschikt Cleanartz over een complete mobiele valbeveiliging.